Ir al contenido principal

Parcent guanya el Circuit la Bolata de Llargues




La gent, despistats que passejaven per la plaça de l'Ajuntament d'Alacant o cap a la basílica de Santa Maria, es trobava que el carrer Jorge Juan, en el cor de la segona ciutat valenciana, estava “okupat” per persones vestides en pantaló blanc i camises roges o blaves. Alguns no comprenien res, atres afirmaven que era “pelota vasca”, atres que “si, tenia razón, es pilota valenciana” o “es que aquí no se juega nada a pelota valenciana”. D'atres, en canvi, s'havien dirigit des de Parcent, Sella, de diferents punts de les Marines, fins i tot gent de l'Horta Nort, exclusivament per fruir d'una de les millors partides de llargues que hui en dia es poden vore. Una modalitat que el club de pilota d'Alacant no pogué recuperar i consolidar fa uns pocs anys pero que ara, han recuperat la ilusió i espenta necessària per a que les llargues, la pilota valenciana, torne a ocupar els carrers d'Alacant.

Parcent (Ángel de Murla, Sacha, Iván, Conillet i Sala) acodien a la partida en el cartell de favorits després d'haver guanayt la Lliga en el 2016. Per la seua part, Sella (Màlia, Jordi, Quico, Jesús i Piripi), que jugava de roig, volia impossar l'esperit d'un club de pedrera i guanyar el Circuit.

Els dos primers jocs se n'anaven per als de Sella, Jordi, ben plantat i restant les pilotes en coneiximent desequilibrava una partida on les dos banques (posició fonamental en esta modalitat) estaven prou igualades.

Pero la maquinària de Parcent se n'anava calfant, igualava la partida a dos i se ficava per davant 2-4. Ángel prou segur en la treta estava ben secundat per Adrià, Conillet i Germán, pero sobre tot per un Sacha que hui ha demostrar ser desequilibrant, restant pilotes pilotes complicades i agarrant la responsabilitat de restar a una banca tant potent com Ángel.

Els de Sella, a espentons aguantaven la partida, pero mai conseguien aprofitar les seues ocasions per a igualar el marcador. Jordi, Quico i Jesús demostraren la seua calitat i el seu coneiximent de joc de carrer, pero els faltà la regularitat necessària per a guanyar una partida que durava casi dos hores i mija. Pot ser els faltara fortuna en alguna pilota que topetava en els balcons.

Parcent certificava la seua victòria 10-7 gràcies, en bona part a, a la gran actuació de Sacha que ha deixat restos que han provocat l'ovació de tot el carrer, pero també a la bona actuació de tots els seus pilotaris que han sabut administrar la seua ventaja i gestionar els quinzes decisius.


Aixina, Parcent s'emportava els 2000 € de premi d'una competició que ha fet reviscolar una modalitat que estava tancada en una competició pero que vol obrir-se a tot un any. El Circuit la Bolata ha sigut tot un èxit del comité de llargues i dels clubs participants que han dut la festa de la pilota a set poblacions i s'ha tancat en un gran ambient en la ciutat d'Alacant, una ciutat que vol obrir-se a la pilota valenciana.







Comentarios

Entradas populares de este blog

Una parella de 10

  Després de nou partides disputades, Giner i Nacho han tancat un campeonat de 10 puix han conseguit sumar la victòria més important, la de la final. Per tant, la parella ha conseguit fer una Lliga perfecta, de 10, no solament pel ple de 10 victòries, també pel gran equip que han fet. I és que Giner i Nacho s'han mostrat com una parella intractable, sense fissures. Hem vist un Giner ficat en la faena, a un gran nivell, quin gust dona vore-lo jugar. Pero com ell mateixa digué en declaracions a Pilota Pro, jugava en un miger que “marca molt la diferència”, i el tenia que aprofitar. Tenim a un pilotari, un miger, qui hui en dia, en permís del número 1, Puchol II, marca la pauta a seguir, la referència en les lloses dels trinquets. Nacho te cames, físic i tècnica. Te pot jugar en criteri en les dos mans, per dalt i per baix, abarca molta cancha i sap colocar-se i colocar la pilota com pocs. Si continua jugant aixina, i te pinta de que aixina serà, tenim per a fruir molt

Triats els 17 valencians i valencianes que jugaran per guanyar l'Europeu de Pilota

  Freixo de Espada à Cinta és un chicotet municipi portugués de poc més de 3.000 habitants. Es troba en la frontera espanyola, front la província de Salamanca, i del 2 al 6 d'abril serà la capital europea de la pilota ya que allí es disputarà l'Europeu 2024. Valéncia afronta esta nova fita europea després de proclamar-se campeona del Món en Alzira fa poc més d'un any. La Selecció Valenciana encara este nou repte en novetats. La primera d'elles és que, com anuncià en el seu moment, Vicent Molinés deixa el càrrec de seleccionador, deixant pas a un cos tècnic format per Juanma Garrido, Arnau Oliver i Ana Giner, que ya formaven part de l'equip del seleccionador en Alzira 2023. Per un atra banda trobem les baixes de dos peces importants degut a les lesions, Mar en dones i Puchol II en hòmens. Selecció Femenina L'equip femení tornarà a estar format per sis jugadores. Continuen de la cita d'Alzira Victoria, Ana de Beniparrell, Amparo de Moncada i Irene

Montaner i Tonet guanyen una vibrant final en Piles

  Gran ambient en Piles, el trinquet de la Safor oferia un ambient immillorable, plena l'escala i les galeries, els aficionats esperaven gojar d'una gran partida i aixina fon. Ambient de gran final i moltes ganes de vore pilota, eixe podria ser el resum dels minuts previs a que la final de la Lliga Pro 1 de raspall es disputara. La reballà donava la treta als blaus, un factor que en un trinquet com el de Piles podria ser determinant. I tot pintava a que seria una partida de traures, els dos primers jocs se n'anaven cap al saque ràpidament, iguals a 5 . Iván tornava al traure novament, i tot que també es lluïa posant la vaqueta en joc, els rojos donaven molta guerra. Passàvem aixina a un tram de la partida de guerrilla on els dos restos treyen violentament i colocaven la vaqueta en els racons per sumar quinzes i els dos punters s'encaraven a pilotades buscant el quinze i defenent el seu marcador. Foren moments espectaculars, de desgast. Aixina i tot els jocs el